Handige accessoires om te gebruiken bij trailrunning

Handige accessoires om te gebruiken bij trailrunning

Het is niet ongewoon voor nieuwe trailrunners om de kriebels te krijgen om van het gebaande pad af te gaan en de minder bekende trails in hun omgeving te ontdekken. De gedachte om weg te geraken van de drukte, de drukke wegen te vermijden en een rustigere tijd te hebben kan heel aanlokkelijk zijn. Het is echter vaak moeilijk voor een nieuwe loper om uit te vinden wat voor uitrusting ze nodig hebben voor een succesvol trailrunning avontuur. Daarom is hieronder een lijst samengesteld met items die je zullen helpen een aangename ervaring te hebben, terwijl ze je een goed idee geven van wat je nodig hebt voor een uitstapje op minder drukke paden.

De accessoires voor trailrunning

Trailrunning is anders dan hardlopen op de weg, omdat je je in de vrije natuur bevindt, omgeven door aarde, rotsen en oneffen terrein. Het is belangrijk om een aantal accessoires te hebben om ervoor te zorgen dat je trailrunning ervaring zo veilig en plezierig mogelijk is:

  • Een horloge zal je helpen bij je training. Zo kan je bijhouden hoe snel je rent en hoe lang je al aan het rennen bent.
  • Als het buiten kouder is, voorkom je met handschoenen aan dat jouw handen bevriezen. Als het warmer is, beschermt het je handen tegen de hete grond.
  • Afhankelijk van de tijd van het jaar kan je een extra laag kleding aan doen zoals een jas of vast. Zolang het licht genoeg is en dat je je er vrij in kunt bewegen, maakt een extra laag kleding een verschil in hoe warm of koel je je voelt tijdens het hardlopen.
  • Veiligheid moet altijd een prioriteit zijn als je ‘s nachts buiten bent, dus zorg ervoor dat auto’s je kunnen zien tijdens de donkere delen van je run door middel van reflecterende kleding.

Stokken gebruiken voor bij trailrunning

Stokken kunnen een grote hulp zijn tijdens het trailrunning. Ze besparen de energie die je anders zou moeten gebruiken om je evenwicht te bewaren en je voort te bewegen. Ze zijn vooral nuttig in heuvelachtig terrein, waar je gemakkelijk je houvast verliest en extra kracht nodig hebt om je positie terug te vinden. Je hebt niets bijzonders nodig: gewoon een paar stokken die je aan je handen kunt binden of in je rugzak kunt laten zitten – ze maken zelfs van de zwaarste afdalingen een makkie.

Als je nog nooit stokken hebt gebruikt, is het net alsof je skistokken op sneeuw gebruikt, behalve dat je geen speciale training of coördinatievaardigheden nodig hebt. Net als bij alle andere soorten trainingsapparatuur wordt beginners aangeraden langzaam te beginnen en niet te snel langere afstanden af te leggen totdat hun lichaam zich heeft aangepast (en niet noodzakelijkerwijs op basis van het aantal kilometers dat je loopt of rent). Begin met ze een paar minuten per keer te gebruiken tijdens jouw normale runs, en verhoog de hoeveelheid tijd dat je ze elke week gebruikt totdat je je comfortabel voelt om er de hele duur van jouw route mee te lopen.

Dingen om bewust van te zijn tijdens het wandelen

Wandelen is een buitenactiviteit, bestaande uit rondlopen en het verkennen van de natuur in gebieden van ongerepte wildernis, over het algemeen op paden. Wandelen dat plaatsvindt van paden wordt meestal genoemd cross country wandelen, bushwhacking, of bushwalking.

Wandelen & Overige toertochten

Er zijn vele andere buitenactiviteiten op basis van wandelen. Wandelen is vaak de enige manier om een aantal prachtige plekken te verkennen en misschien wel de beste manier om de natuur te leren kennen. Het is beter dan een tour in een auto omdat je niet door motorlawaai, ramen of stof worden binnengedrongen en je echt te zien krijgt wat er om je heen is.

Aan de andere kant, het vereist ook een goede fysieke training en kennis, vooral wanneer gedaan over moeilijk terrein of op lange afstanden. Je hebt ook een rugzak nodig voor voedsel, water en apparatuur. Wandelaars worden vaak gevangen in ongeschikt weer en lijden aan ongelukken. In sommige landen moeten ze betalen voor het geval ze een redding nodig hebben.

Wandelen & milieu

Wandelaars zoeken vaak naar prachtige ongerepte omgevingen om te verkennen. Deze plaatsen zijn vaak erg kwetsbaar en kunnen per ongeluk worden vernietigd. Hoewel een individu alleen meestal niet veel kwaad doen, is het massa-effect van een groter aantal mensen soms zeer schadelijk. Bijvoorbeeld, wanneer een groep wandelaars verzamelt hout om een brand te starten, doen ze niet veel schade aan het bos. Echter, wanneer dit gebeurt voor jaren en jaren, het gebied is ontdaan van belangrijke voedingsstoffen.

Beschermde gebieden hebben meestal specifieke regels om het milieu te beschermen. Als deze regels worden nageleefd, wordt de impact van wandelen op het milieu aanzienlijk verminderd. Dergelijke regels omvatten het verbieden van kamperen buiten speciaal aangewezen gebieden, houtbranden, en het opleggen van een bepaald aantal wandelaars per dag.

Het superieure wandelpad

De Superior Hiking Trail is een 235 mijl lange tocht langs de rotsachtige ridgeline van Minnesota. Het is gelegen in Superior National Forest, boven Lake Superior, en werd ontwikkeld in de jaren 1980 door een groep van wandelliefhebbers die begonnen met de Superior Hiking Trail Association om zowel het parcours zelf te handhaven en de voordelen ervan te bevorderen aan andere wandelaars. Er zijn nu meer dan 3.000 leden die het parcours onderhouden en inspanningen leveren om het beter te maken.

Dit pad wordt door velen beschouwd als een van de beste en meest schilderachtige wandelpaden in de Verenigde Staten en er zijn 75 verschillende toegangspunten tot zijn prachtige en dramatische voetpad.

De Superior Hiking Trail beslaat een uitgebreide hoeveelheid terrein, variërend van Two Harbors, Minnesota door zeven staat parken, waaronder Split Rock en Tettegouche, en zich uitstrekt helemaal naar de grens van Canada.

Op het hoogste punt, de Superior Hiking Trail ligt 1750 meter boven de zeespiegel en op het laagste punt, het ligt 602 meter over de zeespiegel. Het wordt beschouwd als een matig moeilijk parcours en er is een opgemerkt gevaar van noodweer en zwarte beren.

Als u geïnteresseerd bent in kamperen tijdens een bezoek aan de Superior Hiking Trail, zijn er een indrukwekkende hoeveelheid campings, meer dan 80, en parkeerplaatsen gunstig gelegen om de vijf tot tien mijl. Water is toegankelijk vanuit de meeste gebieden van het parcours, maar je moet bereid zijn om het te filteren voordat je drinkt. Huisdieren zijn toegestaan, maar moeten aan gelijnd zijn. Er is ook een pendeldienst beschikbaar van half mei tot half oktober.

De Superior Hiking Trail Association is in het proces van het toevoegen van nog eens 40 mijl aan het parcours die zal verbeteren wandelen door Duluth, Minnesota bossen. Het hele parcours is gratis te gebruiken en er zijn geen reserveringen of vergunningen nodig.

Wandelen op de Triple Crown

De Triple Crown is een van de zwaarste en langste wandelingen op aarde. Voor veel liefhebbers is het voltooien van dit pad het toppunt van alle wandelervaringen die er zijn. De Triple Crown beschrijft een combinatie van de drie langste tracks in de Verenigde Staten. Het gecombineerde parcours strekt zich uit tot bijna 7.700 mijl of 12.391 kilometer. Experts zeggen dat deze lengte bedraagt de een derde van de methode over de hele wereld.

Evalueren van de ongelooflijke hoeveelheid afstand die moet worden gedekt, is het geen verrassing dat net iets minder dan 200 individuen daadwerkelijk de mogelijkheid hebben gehad om de Triple Crown te voltooien. Om u een concept te geven, kan het voltooien van de reis jaren en een groot deel van trekkingsuitrusting inbe slag gaan.

Niettemin, als je deze ultieme uitdaging aangaat, zul je een van de koppels zijn die echt de wildste, meest diverse en meest verbazingwekkende landschappen van het land zullen zien. U vulkanen, besneeuwde toppen, regenwouden, desserts bewonderen. En gewoon als je denkt dat je alles hebt gezien, zal de Triple Crown uiteindelijk verrassend je nog meer. Een paar van de meest ongelooflijke bezienswaardigheden die je tegenkomt tijdens het doen van de expeditie bestaan uit de Rockies, de Appalachen, Cascades en Bishop Pass in de Sierra Nevada, Californië.

Het invullen van de Triple Crown geeft ook aan dat ze erkend worden door de American Long Distance Hiking Association. De drie beroemdste wandelpaden in het land bestaan uit de Appalachian Trail, de Continental Drive Trail en Pacific Crest Trail.

De Appalachian Trail is een goed aangelegde langeafstandsroute die begint in Georgië en zich uitstrekt tot meer dan 2000 mijl. Het verbindt met 14 staten en benadrukt het grote scala aan bossen aan de oostkust. Wanneer je dit pad voltooit, kom je uiteindelijk in Maine terecht. Sommige wandelaars beginnen het pad in het voorjaar en besteden ongeveer zes maanden voor de voltooiing ervan. Veel van de paden hebben geen toestemming nodig. Daarnaast zijn er meer dan 250 schuilplaatsen langs de weg die wandelaars kunnen gebruiken.