De Superior Hiking Trail is een 235 mijl lange tocht langs de rotsachtige ridgeline van Minnesota. Het is gelegen in Superior National Forest, boven Lake Superior, en werd ontwikkeld in de jaren 1980 door een groep van wandelliefhebbers die begonnen met de Superior Hiking Trail Association om zowel het parcours zelf te handhaven en de voordelen ervan te bevorderen aan andere wandelaars. Er zijn nu meer dan 3.000 leden die het parcours onderhouden en inspanningen leveren om het beter te maken.

Dit pad wordt door velen beschouwd als een van de beste en meest schilderachtige wandelpaden in de Verenigde Staten en er zijn 75 verschillende toegangspunten tot zijn prachtige en dramatische voetpad.

De Superior Hiking Trail beslaat een uitgebreide hoeveelheid terrein, variƫrend van Two Harbors, Minnesota door zeven staat parken, waaronder Split Rock en Tettegouche, en zich uitstrekt helemaal naar de grens van Canada.

Op het hoogste punt, de Superior Hiking Trail ligt 1750 meter boven de zeespiegel en op het laagste punt, het ligt 602 meter over de zeespiegel. Het wordt beschouwd als een matig moeilijk parcours en er is een opgemerkt gevaar van noodweer en zwarte beren.

Als u geĆÆnteresseerd bent in kamperen tijdens een bezoek aan de Superior Hiking Trail, zijn er een indrukwekkende hoeveelheid campings, meer dan 80, en parkeerplaatsen gunstig gelegen om de vijf tot tien mijl. Water is toegankelijk vanuit de meeste gebieden van het parcours, maar je moet bereid zijn om het te filteren voordat je drinkt. Huisdieren zijn toegestaan, maar moeten aan gelijnd zijn. Er is ook een pendeldienst beschikbaar van half mei tot half oktober.

De Superior Hiking Trail Association is in het proces van het toevoegen van nog eens 40 mijl aan het parcours die zal verbeteren wandelen door Duluth, Minnesota bossen. Het hele parcours is gratis te gebruiken en er zijn geen reserveringen of vergunningen nodig.